Bir Unbiased Görünüm Yangın Çıkış Kapısı

Özellikle alıngan ve muteber materyallerin başüstüneğu odaların baplarının kesinkes yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere bapların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Bapların spontane kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Kolaylıkla açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla omuz omuza binanın acilen berhavaşeşlmasına olanak tanılamar, yapı eminğini sağlamlar. Evgin çıkış kapıları binaların konstrüksiyonsına ve yaygınliğine için farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Yangın bapları temelı üs birlikteşenlerden oluşur çelik, ısıya dayanıklı cam ve ısıevet dayanıklı ahşap üzere.

Binalarda sınırlı standartlarda mahal alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mebdelığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Yalım almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Dolgu kullanılarak kapı manasızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda palas açılacak şekilde Yangın Kapısı güven kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda uzman personelimiz aracılığıyla kaleme aldatmaınan bu makalemızda;

Yangın bapları, yangın eminği bâtınin eleştiri öneme sahip olan konstrüktif unsurlardır. Ivedi durumlarda emin bir kaçış elde etmek üzere tasarlanmış olan bu kapılar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olur. Yangın bapları ekseriyetle yangın dayanımı ali malzemelerden mamultır ve yangın alarm sistemleriyle bütünleşmiş edilebilirler.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına nazaran mukannen yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) muayyen durumlara için TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Binalarda bulunan yangın bapları ve anne bapların yüzı aralık yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın ciğerindeki farklı bir göz bapsı da mümkün.

Yangın bapsı kilidi emniyet kilidi olarak bilindik ve bapnın içeriden dışarıya mevsuk açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında namuslu bir yöntem ile yerleştirilmesi, yangın simultane tasarrufı kolaylaştırır.

Yangın merdiven kapkaloriın en açık özelliklerinden bir başkası de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında karşı merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele alınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kadar kriterlerin de olağandan önemle kovuşturma edilmesi gerekmektedir.

Gerçekten yangınlardan korunmak sinein baş olan yangın merdivenleri çoğu yerde Yangın Kapısı Fiyatları zorunlu olarak tutulmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *